Frk. Mollies Pasningsvejledning

Hvordan får du dine blomster til at holde længere - læs mere i denne pasningsvejledning

Her kommer lidt blomster fif til hvordan du kan få bedst holdbarhed ud af dine blomster.

1. Frisk skråsnit

Selv om buketten kommer med vand om, skal du give alle stilkene et friskt skråsnit, med en skarp kniv. Derefter skal det gentages, med et par dages mellemrum, i hele blomsternes levetid, også hver gang du skifter vand. Jo længere snitflade du skærer, jo bedre, da en stor overflade optager meget mere vand, og næringsstoffer end en lille.

Fjern alle overflødige blade, inden du sætter buketten i vasen. Blade danner bakterier og grumset vand, som forkorter blomsternes levetid.

2. Rene vaser og frisk vand.

Husk at dine vaser skal være helt rene og med rent friskt vand. Der kan hurtigt komme bakterier i vandet og det er derfor vigtigt at forebygge. Skift meget gerne vandet én gang dagligt. Sørg for at der hele tiden er vand i vasen til bindingspunktet af buketten

Direkte sollys eller ekstrem varme vil brænde blomsterne. Høj temperatur vil accelerere vandfordampning, sørg altid for rigeligt vand i vasen. Høj Vandtemperaturen er de perfekte betingelser for bakterievækst! Undgå at placere vasen lige ved vinduet, i træk, eller ved varmekilder. Stil dem køligt når du ikke er hjemme, og om natten.

Blomster i Varmt vand:

Blomster som Roser, Solsikker, Pæoner, Syrener, og lignende, som har en "træ" lignende, grenet stilk. De har luft i stilkene, hvilket gør, at vandet har svært ved at kommet helt op til blomster hovederne. Resultatet er at de ofte kan hænge i hovederne. Ved at sætte blomsterne i ca. 50 grader varmt vand, presses luften ud af stilkene. Skulle det mod forventning ikke virke, gentag da processen med et frisk snit og nyt vand.

Blomster i Koldt vand:

Blomster der kun kan lidt koldt vand kan du nemt kende, ved at de stammer fra en løg- eller knoldplante. De har ofte en "blød" og saftig stilk, og indeholder meget vand i stilkene.  Feks. Tulipaner, Liljer, Iris og Hyacinter. Til gengæld kun en lille smule. Blomsterne vokser, hvis de sænkes ned i for meget vand. Nøjes kun med 2-3 cm. Vand. De vil stadig vokse, men ikke i samme fart og så meget.

Ekstra Blomster fif:

Man kan med fordel tilføje 2 dråber klorin. Klorinen nedsænker bakteriedannelsen i vandet, og får dine blomster til at springe flottere ud, og får blomsternes smukke farver til at holde længere.

Det er relativt sjældent, at en blomsterbuket holder mere end en uge, og i så fald skyldes det, at du har været virkelig god til at passe den. Skulle du mod forventning opleve at blomsterbuketten ikke lever op til det forventede ønsker jeg meget gerne at høre herom, så jeg kan gå videre til mine leverandører med reklamationen, da jeg også selv forventer jeg køber et super frisk produkt.

Håber du kan bruge lidt gode fif fra Frk. Mollies Pasningsvejledning.

 

Tilbage til blog